Tanulmányiutak képekben

Tanulmányi utak képekben

BMW-muzeum

Az régi időkben a mesteremberek bejárták a világot. Megismerték hol, miként dolgoznak, milyen technológiákat alkalmaznak. Mindenki egyformán inasként kezdte és utána lett mestere a szakmájának. Ma egy hónap alatt több ember utazik a világba, mint a népvándorlások korában összesen. De mit látunk, és mit tanulunk az utazásainkból? A szállodai szobákra, konferencia termekre, szórakozóhelyekre, kocsmákra és strandokra emlékezünk? Hány utazónak maradnak meg az emlékezetében és nem csak a családi fotók hátér képein a helyi építészet remekművei. A látványon kívül mennyi lexikális tudást szerzünk meg az építészet történetről és arról, hogy az elődeink miért pont oda, és úgy építették fel környezetüket. Hogyan éltek és használták házaikat, váraikat, katedrálisaikat.

Mi az utazásaink során kicsit talán elfogultan, de minden esetne az építészeti és kertépítészeti emlékek, remekművek megismerése köré szerveztük programjainkat. Több utazásunk tapasztalataiból cikkeket, cikksorozatokat írtunk.

A képgalériában betekintést lehet nyerni, a kárpát-medencei, a germán, a skandináv, a mediterrán, a provanszi és nem utolsó sorban a keleti világba, vagy az USA-ban a felhőkarcolók árnyékából szemlélhetjük a sárga taxikat.

A képeken elsődlegesen városképek, épületrészletek, parkok, egyedi növények és életképek láthatóak.

A galéria folyamatos feltöltés alatt van, ezért érdemes többször ellátogatni az oldalra!